Foto van de maand December

Zelfs in de laatste maand van 2021 slagen onze leden erin om de competitie levend te houden. Maar liefst twee leden zijn met evenveel punten op de eerste plaats geëindigd. Beiden met een hemels thema.

Jan van Esch trof een “hemels toeval”. Jan omschrijft de wording van zijn foto als volgt: 

“Met toestemming van boven?”  Het kruisbeeld aan de Udenhoutseweg moest voor restauratie van het kruishout gehaald worden door de Monumentenwacht. Een heel karwei, waarbij ik een flink aantal foto’s heb gemaakt. Bij het terugkijken van de foto’s sprong er eentje uit. De vragende blik naar de hemel van de jongedame met in haar armen het beeld van Jezus sprak me enorm aan. Ik heb nog wat storende onderdelen van de foto weggehaald en deze daarna zwart-wit gemaakt. 

       

Toon Fouchier maakte een “hemelfoto” van het druilerige decemberweer. Toeval of voorzienigheid? Zijn omschrijving luidt: 

“De foto is in de middag gemaakt om 15.03 uur. Die ochtend had het gevroren. Op zoek naar toch een winterfoto een wandeling met Ans gemaakt; rondje Mie Pieters (wandelpad aan de linkere kant vanuit Mie Pieters). Af en toe wat fofo’s van rijp gemaakt maar niet tot tevredenheid. Aangekomen bij het betonnen bruggetje was het zo nat dat we niet verder konden, dus terug. Intussen was de zon wat meer gaan schijnen en liepen we tegen de zon in en kregen we dit beeld te zien.”

 

 

error: Content is protected !!
Ga naar de inhoud