Projecten

Clubwedstrijd

Elk jaar mag ieder lid een drietal foto’s insturen die betrekking hebben op een onderwerp met een vooraf bepaald thema of een vooraf bepaalde opdracht. In 2021 is gekozen voor een onderwerp dat begint met de letter “F”. Doel is een mooie en bijzondere foto te maken.

Mentoraat

In 2021 volgen we een mentorschap met als onderwerp “verstilling”. Helen Smeeman begeleidt ons om het onderwerp uit te diepen en om onze grenzen te exploreren. Doel is een fotoserie te maken voor de komende expositie in 2022.

Foto van de maand

Elke maand kunnen de leden een foto insturen die in de afgelopen maand is genomen. De onderwerpen zijn volledig vrij. Vervolgens kiezen de leden de meest aansprekende opname als “Foto van de maand”.

De Rode Draad

De Rode Draad is een ketting van foto’s waarbij elk lid een zwar/wit-tfoto maakt van een vooraf bepaald element en hieraan een element toevoegt welke het uitgangspunt is voor de volgende fotograaf. Zodoende komen op elke foto twee elementen voor die samen een ketting vormen en dus de rode draad van een fotografisch verhaal. Bij de jaarlijkse expositie worden de foto’s geëxposeerd.

Expositie(s)

In het begin van elk jaar exposeert FotoBE zijn mooiste foto’s in het cultureel centrum de Schalm in ons Koningsoord, het dorpshart van Berkel-Enschot waar de sfeer van het zusterklooster nog steeds voelbaar is.

Ook kunnen er tijdelijke exposities worden gehouden in bv. de bibliotheek of op andere publieke plaatsen. Hierdoor zijn we zichtbaar aanwezig in het dorp.

Bondswedstrijd

FotoBE stimuleert haar leden om deel te nemen aan diverse wedstrijden waarvan de Bondswedstrijd een geliefde keuze is met resultaat.

error: Content is protected !!
Ga naar de inhoud