Foto van de maand Januari

Maar liefst twee leden wisten de stemmen voor de foto van de maand te bemachtigen. Gé Haans en Geert Weijtmans bekoorden het meest en werden “Ex eaquo”  winnaar van de maand.

Gé Haans:

“Deze foto van pizzeria Toromano in de Torenstraat, achter de Grote Kerk in Breda, heb ik genomen op een druilerige avond eind januari. Ondanks de kou was het een en al feestgedruis in de binnenstad, waarschijnlijk door verruiming van de coronamaatregelen. Het jongvolk gedroeg zich als de lammeren op de foto van collega Geert Weijtmans. Nachtfotografie vergt geduld van de fotograaf en uiteraard een statief vanwege de langere sluitertijd (bij deze foto 1 seconde, met diafragma 6.5 en iso 100). Scooters, fietsers, wandelaars, ze haasten zich voorbij de lens, maar blijven door die lange sluitertijd ook uit beeld. Behalve dan die twee pizzakoeriers. Die zijn, zij het schimmig, voor eeuwig vastgelegd.”  

Geert Weijtmans

Deze foto hoeft geen verdere uitleg, zei het dat het bijzonder is dat in januari reeds het voorjaar in de wei waargenomen kan worden. Het is nog vroeg voor lammeren en meestal zullen zij dan binnen gehouden worden. Dank zei het zachte weer deze vrolijke opname.

error: Content is protected !!
Ga naar de inhoud