Foto van de maand Mei

Deze maand een foto met een vraagteken; gemaakt door Jan van Esch.

“Ik zag het insect zitten op een draad van de droogmolen. Het was niet groter dan anderhalf tot 2 cm. Ik had nog tijd om een macrolens op de camera te plaatsen en om enkele foto’s  te maken, maar daarna was het beestje ineens weggevlogen. Ik heb de zijkant niet gezien en weet dus nog niet wat het is.

Om de foto wat spannender te maken heb ik deze wat schuin getrokken, waardoor het leek of het insect naar boven wilde kruipen en zich goed vast moest houden. De titel ‘Hou je vast’ paste daarbij.

Vervolgens heb ik overal gezocht of ik de naam kon vinden, maar dat is me niet gelukt. Ik heb de foto doorgestuurd naar Fans Kapteijns. Mogelijk wordt deze dan behandeld in het radioprogramma Stuifmail op zondag van 11 uur tot 12 uur op Omroep Brabant. Dan weet ik misschien ook wat het is.”

Na een kleine speurtocht van enkele leden blijkt dat het een “Neoitamus cyanurus” of Bosrandroofvlieg te zijn.

Het resultaat is een mooie foto met een bijzonder verhaal.

Jan van Esch: “Hou je vast”

 

error: Content is protected !!
Ga naar de inhoud