Expositie 2021

Welkom bij de exposite van FotoBE 2021

Net als bij onze reguliere exposities heten we u bij deze eerste online expositie ook van harte welkom!

Zoals u van ons gewend bent, hebben we weer een mooie selectie gemaakt van foto’s en series waaraan we het afgelopen jaar gewerkt hebben.

Gezamenlijk zijn we aan de slag gegaan met de thema’s Conceptuele fotografie en Monumentaal. Het thema voor de clubwedstijd was Architectuur bij avond/nacht. Deze thema’s gaat u zeker terugvinden in de expositie. Daarnaast hebben leden ook vrij werk ingeleverd.

Een laatste onderdeel is de Rode draad: een doorgeefserie in zwart-wit met als onderwerp straatfotografie. Bij deze serie komt het voorbije fotojaar op meerdere manieren indringend naar voren. Het is onvermijdelijk dat in het straatbeeld de corona-tijd naar voren komt. Lege straten, mensen op afstand. Maar er is ook een lege plek in deze serie. Onze trouwe en geliefde fotovriend Frits Kemper heeft letterlijk en figuurlijk met zijn overlijden een lege plaats achtergelaten binnen onze club. Wij denken dat we Frits op deze wijze op een gepaste manier kunnen gedenken.

Wat nieuw is bij deze expositie is dat u uw stem kunt uitbrengen op de foto die u het meest aanspreekt. Uit de stemmers op de meest gekozen foto trekken we na 3 april de winnaar die deze foto afgedrukt (20×30) en in passe-partout mag ontvangen.

Veel kijkplezier!

Mirjam van Vooren (voorzitter FotoBE)

________________________________________________________________________

Digitale Kijkwijzer:

U start de digitale expositie door op deze link te klikken: Expositie 2021 . U kunt de expositie zowel in de beoogde expositievolgorde bekijken door de eerste foto aan te klikken. Vervolgens kunt u via de pijltjes links en rechts  dwalen door de expositie. U kunt ook “per fotograaf” foto’s bekijken. Kies dan de gewenste fotograaf met de knop boven en onder de overzichtstegeltjes. Wilt u de beschrijving van de foto’s bekijken klik dan hier.

De Rode Draad: Thema: Straatfotografie. Uitvoering: zwart-wit. Uitvoerenden: alle fotografen van FotoBE. Hoe gaat het: Een van de leden is de organisator. Hij stuurt de eerste fotograaf het woord: boom. De eerste fotograaf voegt daar een zelfgekozen element aan toe: kinderwagen en maakt een foto met  boom en kinderwagen. Hij/zij stuurt de foto naar de organisator en het woord kinderwagen naar de volgende fotograaf die een foto maakt met kinderwagen en een nieuw woord. Pas tijdens een bijeenkomst in december kregen de fotografen alle foto’s te zien en zij probeerden alle foto’s in de juiste volgorde te leggen, zonder de woorden te kennen. Onder iedere foto ziet u de naam van de fotograaf met links het ontvangen woord en rechts het toegevoegde woord. De expositie van de Rode Draad kunt u bekijken door op deze link te drukken: de Rode Draad

En de winnaars van ons clubkampioenschap 2020 bekijkt u via deze link: Clubkampioenschap 2020.

Veel kijkplezier!

Het tijdvak om te stemmen is gesloten vanaf 4 april 2021. 

De winnende foto is foto 21 gemaakt door Toon Fouchier. De winnaar is Nelly Peeters uit Oostelbeers. Zij is al geïnformeerd door de expocommissie.

error: Content is protected !!
Ga naar de inhoud